neděle 14. srpna 2016

Maková bábovka s chia semínky



Tuto sobotu upekla moje lepší polovička třenou bábovku. Ježto jsme ji však rekordně rychle sežrali, bylo rozhodnuto, že v neděli upečeme identický výrobek. Tentokrát se ke slovu (a k troubě) dostala horší polovička...já.
 
Fotografickou dokumentaci pořídila dcerka, které tímto děkuji :-).
 
Tak tedy:
 
Připravíme si: 300 gr. moučkového cukru, 300 gr. polohrubé mouky, do které vmísíme polovinu prášku do pečiva, potom přichystáme 250 gr. másla, 1 dcl mléka. Dále potřebujeme 70 gr. chia semínek a 70 gr. máku. Oddělíme šest žloutků od šesti bílků (smutno jim nebude dlouho, po transformaci do podob pěny a sněhu je čeká opětovné shledání :-)). Jejda, ještě jsem zapomněl vyfotit hrstičku rozinek...
 

 
 

  A jdeme na to: pomeleme mák. Pro tento účel máme doma vyčleněný    dávno  nepoužívaný mlýnek na kávu.
 
 
 
                   Máslo s moučkovým cukrem utřeme do pěny.
 
 
 
                                  Postupně přidáme žloutky.



    Superpotravinu chia smísíme s mákem.
 
 
 
 
                                     

Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva...
 


...a mák s chia semínky.

 


Naředíme mlékem.



Nakonec vmícháme sníh z bílků.
                                     
 



A teď je na každém jednotlivci, jakou zvolí formu a jakou použije
separační metodu. Forma na obrázku pochází ze sbírky
prvorepublikových keramických bábovek. Vytřena máslem,
vysypána kokosovou moučkou.
 
 
 
 
 



Naplníme těstem.






Vložíme do mírně vyhřáté trouby, pečeme při sto padesáti tak hoďku deset minut.











Závěrem bych rád poděkoval papouškům
Sisince a Lordíkovi za pozornost, kterou
mému dílu věnovali! :-)
 
 
 
 
Čau a mňau. A mňam. 
 
Gastrokocour
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






Žádné komentáře:

Okomentovat