sobota 1. října 2016

Malý výkladový slovník gastronomických pojmů a často slýchaných vět (žertovně-hyperbolický, podotýkám)

"Dáte si ještě něco?"                           =      "Zaplaťte, seberte se a vypadněte!"

"Mladý pohodový kolektiv"               =       partička rozjívených nezvedenců, kteří potřebují srovnat

"Kuchařská vteřina"                           =        hodina

"Nabídka dne"                                    =       včerejší menu

"Je to trochu silnější"                         =       "zahuštěno" solí

"Nevaříme, kuchař již odešel"           =        líná obsluha

"Ano, jasně, šéfe!"                                       =       "Ty nám taky můžeš...!"

"Hmmm, šéfe, nic lepšího jsem
v životě nejedla!"                              =       bezbřehý rektální alpinismus

"Dětské jídlo"                                   =       pokrm, který zpravidla většina malých dětí z duše  nenávidí

Host povídá obsluze: "Vynikající,
zaokrouhleme to, rozdělte se s
kuchařem!"                                      =       Obsluha ke kuchaři: "Mám vyřídit pochvalu kuchyni!"

"Minutka"                                        =       jídlo, jehož příprava trvá přibližně padesát minut

"Vysmátý párek"                             =       prasknul

"Pomoc Panenky Marie"                 =      vývar v prášku

"Učeň oboru kuchař"                       =      pojem z oblasti sci-fi

"Vyučený kuchař"                           =      není, hledejme v automobilovém a gumárenském průmyslu

"Kvalifikovaná obsluha"                 =      přibližně patnáct lidí ze sta

"Jídelní lístek"                                 =      noční můra češtinářky



Hi, hi, hi, čau a mňau

váš Gastrokocour




 


 



 

Žádné komentáře:

Okomentovat